Skip to main content

Compensatie

Compensatie voor aanschaf eHerkenning

Veilige communicatie. Staatssecretaris Knops heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de compensatie die bedrijven kunnen aanvragen voor eHerkenning. Door het gebruik van deze sleutel is het mogelijk om veilig te communiceren met de overheid, waaronder de Belastingdienst, de KvK en RVO.nl.

Verontwaardiging over de kosten. In het voorjaar ontstond er publieke verontwaardiging over het feit dat bedrijven moesten gaan betalen om bijv. (loon)belastingaangifte te kunnen doen. Voor de kosten van eHerkenning speciaal voor de Belastingdienst (het zogenaamde ‘EH3 inlogmiddel’) komt er nu dan ook een compensatieregeling.

Compensatieregeling. De uitwerking en het online aanvragen van de compensatie via RVO.nl kan volgens de bewindspersoon rond augustus 2020 gereed zijn. De compensatie wordt per jaar uitgekeerd en wordt gebaseerd op de laagste marktprijs voor een driejarig contract (nu € 24,20 incl. btw per jaar). Daarnaast zijn er organisaties die zich niet kunnen inschrijven in het Handelsregister, waardoor deze überhaupt geen eHerkenning kunnen aanvragen. De Belastingdienst heeft deze organisaties benaderd en gewezen op de mogelijkheid om gebruik te maken van commerciële aangiftesoftware of een fiscaal dienstverlener. De kosten hiervoor zullen tot een maximum van € 450 worden vergoed.

Als u eHerkenning heeft moeten aanschaffen om belastingaangifte te kunnen doen, dan kunt u binnenkort via RVO.nl een compensatie aanvragen van circa € 24 per jaar.

Vragen of advies nodig?

Heeft u vragen over uw administratie of belasting? Of heeft u fiscale en financiële advies nodig? Neem dan contact met ons op.